Martine Jacobse

Trainer in authentiek gedrag
Oprichter & eigenaar 4FLO

“Graag help ik jou om jezelf te leren kennen, je beperkende patronen te doorbreken én je potentieel te ontdekken zodat je een leven kan, durft en wil leiden waarin je je onbevangen IK bent, ondanks opvattingen en verwachtingen van je omgeving .”

bg home2

Martine Jacobse

Trainer in authentiek gedrag
Oprichter & eigenaar 4FLO

“Het is mijn missie om jou te inspireren en te leren om authentiek te zijn zodat je een leven kan, durft én wil leiden waarbij je trouw bent aan je eigen waarden, idealen en doelen, ondanks opvattingen en verwachtingen van je omgeving.”

Mijn verhaal

Voor mensen die mij al langer kennen is de oprichting van 4FLO en het volgen van mijn missie een logische stap. Het past bij mij. Bewust en onbewust was authentiek zijn een onderwerp geworden in mijn leven. Waarom? Door er zelf jarenlang mee te worstelen. Steeds weer was ik op zoek naar het antwoord op de vraag: Is dit het nou? Ben ik nu gelukkig? Wat maakt me überhaupt gelukkig?

Zowel privé als zakelijk was dit, als ik nu terugblik, een rode draad in mijn leven.
Tot het magische moment.
Het moment dat ik besefte dat ik mijn geluk zocht in het vervullen van de verwachtingen van anderen.

Eén ding kan ik je met zekerheid meegeven.
Daar ligt het geluk niet.
Niet dat van mij.
En niet dat van jou.

Mijn zoektocht naar geluk

Na dat magische moment kwam de zoektocht naar wat mij dan gelukkig zou maken. Waar kon ik nou echt van genieten? Ik wist het niet. Het was in eerste instantie een leeg gevoel. Ik wist niet waar ik moest zoeken. Ik kende mezelf niet. Wat zei mijn hart? Wat zei mijn gevoel? Wat zei mijn hoofd?  Het was een lange weg. Om te voelen. Om te vertalen. Om te doen. Om te volharden. Maar het was het allemaal waard. Want wat is mijn leven nu vrij en mooi. Geen maskers. Gewoon Martine.

Is mijn leven nu dan rooskleurig en zonder tegenslagen? Nee. Ik leef ook gewoon in de echte wereld. Maar ik kan er wel veerkrachtiger mee om gaan. Tegenslagen die ik niet kan veranderen, accepteer ik. En ik zoek naar de dingen die nog wel kunnen. Kan ik een tegenslag wel veranderen? Dan heb ik de moed met al mijn kwetsbaarheid en onzekerheid om dat te doen en daar ‘t beste van te maken.

Ik ken mezelf en ben mezelf en dat… dat maakt gelukkig! Dat is authentiek zijn.

Mijn zoektocht naar geluk

Na dat magische moment kwam de zoektocht naar wat mij dan gelukkig zou maken. Waar kon ik nou echt van genieten? Ik wist het niet. Het was in eerste instantie een leeg gevoel. Ik wist niet waar ik moest zoeken. Ik kende mezelf niet. Wat zei mijn hart? Wat zei mijn gevoel? Wat zei mijn hoofd?  Het was een lange weg. Om te voelen. Om te vertalen. Om te doen. Om te volharden. Maar het was het allemaal waard. Want wat is mijn leven nu vrij en mooi. Geen maskers. Gewoon Martine.

Is mijn leven nu dan rooskleurig en zonder tegenslagen? Nee. Ik leef ook gewoon in de echte wereld. Maar ik kan er wel veerkrachtiger mee om gaan. Tegenslagen die ik niet kan veranderen, accepteer ik. En ik zoek naar de dingen die nog wel kunnen. Kan ik een tegenslag wel veranderen? Dan heb ik de moed met al mijn kwetsbaarheid en onzekerheid om dat te doen en daar ‘t beste van te maken.

Ik ken mezelf en ben mezelf en dat… dat maakt gelukkig! Dat is authentiek zijn.

hero bg over 2

Tijdens mijn zoektocht heb ik alles aangegrepen dat mij kon helpen. Boeken gelezen, coaches ingeschakeld, urenlang gepraat met dierbare vrienden(innen) en collega’s, nagedacht, geanalyseerd, gehuild en gelachen en heel veel geprobeerd. De zoektocht duurde lang, te lang. Ik zou niets liever willen dan dat voorkomen voor anderen. Door die drang (of liever drive) adviseerde ik bewust en onbewust al, zowel in werk als privé, iedereen die er voor open stond om dat anders te doen.

Bij het vervullen van mijn droom om een eigen bedrijf te starten, wist ik gelijk dat dit het centrale onderwerp moest zijn. De antwoorden die ik heb gevonden wil ik uitdragen. Op een groot vel heb ik een stappenplan gemaakt van de ideale zoektocht, recht op het doel af. Mijn ervaringen heb ik aangevuld met theorie, ik ben trainingen gaan volgen, ben weer de boeken ingedoken om alles te lezen over authenticiteit. En daarmee viel alles op zijn plek. Mijn eigen bevindingen en de volgorde van mijn stappen klopten met de wetenschap van de grondleggers van de psychologie en alle bijbehorende onderzoeken.

Xandra van den Donk

X. van den Donk

General Manager Hamilton Bright Sales Management

"Martine heb ik in 2010 leren kennen als een krachtige succesvolle vrouw vol passie, kennis en een duidelijke visie. Haar natuurlijke coaching skills hebben mij gedurende onze jarenlange intensieve samenwerking al bewust gemaakt van de voordelen van authentiek gedrag. Het maakte haar krachtig, waardoor ze succesvol was en veel van haar zakelijke doelen heeft bereikt. 4FLO is dan ook een logische next step in haar carrière. Door haar simpele en doeltreffende aanpak een aanrader voor iedereen die op een energieke en zelfbewuste manier zijn of haar persoonlijke doelen wil bereiken, zoals zij dat zelf al heeft mogen ervaren. Kernwoorden voor de trainingen van 4FLO zijn voor mij: puur, waardevol en volledig."

E. Diekstra

E. Diekstra

Owner Hamilton Bright Group

"Martine is bij Hamilton Bright ''erelid'' geworden en die titel is sinds de oprichting van Hamilton Bright slechts 1 keer eerder vergeven aan een ex-medewerker. Dat is niet zomaar: dat komt omdat Martine Hamilton Bright door haar aderen had stromen. Zeer gepassioneerd werkte Martine iedere dag met de doelstelling voor ogen. Op authentieke wijze verkocht ze Hamilton Bright door oprecht en uit haar hart de boodschap over te brengen. Zij liet zien dat wanneer je volledig achter het product en het bedrijf staat, je onverslaanbaar kunt zijn in je pitch. En dan bereik je je doelstellingen. Zo was Martine voor veel van haar collega's een inspiratiebron en wordt ze nog regelmatig door Hamilton Bright ingezet."

R. Prins

R. Prins

Sales & Marketing Manager Nolet Distillery

"Door haar authentieke gedrag handelt Martine vanuit zichzelf. Ze is open en eerlijk en met ongelooflijk veel energie is geen project of opdracht, hoe uitdagend ook, haar teveel. Mede door haar gedrevenheid en doortastendheid is Martine een bijzonder fijne collega om mee samen te werken omdat zaken echt afgewikkeld en opgelost worden!"

Met veel plezier woon ik in de binnenstad van Harderwijk, samen met mijn dochter Florenthe en Roos, de hond. Florenthe is geboren op 11-12-13, zo’n bijzondere (en makkelijk te onthouden) datum. Roos kan ik heerlijk vlakbij het huis uitlaten op een groot veld langs het Veluwemeer, goed voor de dagelijkse ontspanning. Gelukkig kunnen Roos en Florenthe goed met elkaar opschieten en met z’n drieën hebben we dan ook veel plezier!
Waarvoor staat 4FLO is een vraag die ik vaak krijg…

4FLO spreek je uit als “for flow”, dat zegt eigenlijk al genoeg over wat ik wil bereiken voor anderen en mezelf met 4FLO. De visie van 4FLO is een wereld waarin iedereen zichzelf wil, kan én durft te zijn. Freedom!

4FLO staat ook voor:

Freedom for everyone

Love yourself

Open minded people

En uiteraard is er met 4FLO ook de link naar lieve Florenthe, ik noem haar vaak Flo… daarom dus 4FLO!

Martine Jacobse met haar hond
FLOW