Martine Jacobse

Trainer in authentiek gedrag
Oprichter & eigenaar 4FLO

“Met 4FLO draag ik bij aan een wereld waarin je jezelf wil, kan én durft te zijn!
Mijn trainingen geven jou het inzicht en het lef  om te groeien in jouw Persoonlijk Leiderschap.
Zodat een onbevangen vrijheid ook voor jou bereikbaar is!”

bg home2

Martine Jacobse

Trainer in authentiek gedrag
Oprichter & eigenaar 4FLO

“Met 4FLO draag ik bij aan een wereld waarin je jezelf wil, kan én durft te zijn!
Mijn trainingen geven jou het inzicht en het lef om te groeien in jouw Persoonlijk Leiderschap.
Zodat een onbevangen vrijheid ook voor jou bereikbaar is!”

Mijn verhaal

Voor mensen die mij al langer kennen is de oprichting van 4FLO en mijn missie een logische stap. Het past bij mij. Bewust en onbewust was "de zoektocht naar mezelf en mezelf zijn" de laatste jaren steeds centraler in mijn leven. Jarenlang heb ik hiermee geworsteld. 
Steeds weer was ik op zoek naar het antwoord op de vraag: Is dit het nou? Ben ik nu gelukkig? Wat maakt me überhaupt gelukkig?
Voortdurend wilde ik me bewijzen. Een eindeloze strijd omdat ik mijn goedkeuring zocht in de waardering van een ander. Dan zou ik gelukkig zijn. Niet beseffende dat ik de lat niet alleen steeds hoger legde en liet leggen, maar ik kreeg ook steeds meer latten om aan te voldoen.

Eén ding kan ik je met zekerheid meegeven.
Daar ligt je geluk niet.
Niet dat van mij.
En niet dat van jou.

Alle antwoorden voor jouw geluk zitten al in jou.
Als je jezelf maar de juiste vragen stelt.
En openstaat voor de verwondering en het verdriet. 
Ik help je daarbij.

Mijn zoektocht naar geluk

Mijn zoektocht bestond uit zoveel vragen aan mezelf waar ik in eerste instantie geen antwoord op had. Ik, de bijdehante flapuit, was ineens sprakeloos. Waar kon ik nou echt van genieten? Ik wist het niet. Het was in eerste instantie een leeg gevoel. Ik wist niet waar ik moest zoeken. Ik kende mezelf niet. Wat zei mijn hart? Wat zei mijn gevoel? Wat zei mijn hoofd? Het was een lange weg. Om te voelen. Om te vertalen. Om te doen. Om te volharden. Maar het was het allemaal waard. Want wat is mijn leven nu vrij en mooi. Geen maskers. Gewoon Martine.

Is mijn leven nu dan happiness all over en zonder tegenslagen??? Nee, hoor. Ik leef ook gewoon in de echte wereld. Maar ik kan er wel veerkrachtiger mee om gaan. 
Er is nu harmonie, rust en evenwicht, dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans.

Ik ken mezelf en ben mezelf.

Mijn zoektocht naar geluk

Mijn zoektocht bestond uit zoveel vragen aan mezelf waar ik in eerste instantie geen antwoord op had. Ik, de bijdehante flapuit, was ineens sprakeloos. Waar kon ik nou echt van genieten? Ik wist het niet. Het was in eerste instantie een leeg gevoel. Ik wist niet waar ik moest zoeken. Ik kende mezelf niet. Wat zei mijn hart? Wat zei mijn gevoel? Wat zei mijn hoofd? Het was een lange weg. Om te voelen. Om te vertalen. Om te doen. Om te volharden. Maar het was het allemaal waard. Want wat is mijn leven nu vrij en mooi. Geen maskers. Gewoon Martine.

Is mijn leven nu dan happiness all over en zonder tegenslagen??? Nee, hoor. Ik leef ook gewoon in de echte wereld. Maar ik kan er wel veerkrachtiger mee om gaan. 
Er is nu harmonie, rust en evenwicht, dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans.

Ik ken mezelf en ben mezelf.

hero bg over 2

Wie is Martine

Als je aan mijn vrienden vraagt wie ik ben dan krijg je vast en zeker te horen dat ik gevat ben.

Ik hou van zelfspot en flauwe grappen. Ik ben ook gek op blunders en kan daar echt vreselijk om lachen. De meeste blunders maak ik met spreekwoorden en gezegden. Ik haal echt alles door elkaar of maak er mijn eigen versie van, hilarisch omdat ik 't vaak direct zelf door heb maar dan is het er al uit…

Daarnaast kan je me altijd wakker maken voor een dweilorkest, zo gezellig vind ik dat, daar word ik echt blij van. Net als het wij-gevoel van Oranje-voetbal en Hazes. Een mooie avond in een bruine kroeg is aan mij dan ook goed besteed. Want ik hou ook van échte gesprekken, eerlijk en met oprechte interesse. En natuurlijk ook van samen sparren, nieuwe ideeën, mijn bierviltjes sessie is hierdoor ontstaan en dan sta ik echt aan!

Mijn grootste allergie is het denken in hokjes, dit uit zich doordat ik gelijk afhaak bij domme vooroordelen en aannames. Zoals als het duur is of van een merk, dan is het goed. Dat vind ik zo stom.

Net als kleding dat als een setje wordt verkocht. Of dat de verkoopster me een combinatie adviseert, dan ben ik gelijk afgehaakt. Ik geloof niet dat ik ooit een setje kleding zal kopen, ik heb mijn eigen stijl.

Verder ga ik liever voor mijn geluk dan voor mijn gelijk. Een simpel zinnetje maar met o zo veel effect voor mijn rust. 

41
11

4FLO, het ontstaan van de naam

De naam 4FLO was snel verzonnen. Flow is het resultaat van KEN JEZELF, BEN JEZELF.  Niks zweverigs, gewoon een heel concreet resultaat van mijn programma's.
In flow is er harmonie, rust en evenwicht in je leven.
Dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans in je leven.
Daarnaast staat het voor mij voor:
Freedom for everyone
Love yourself, know yourself, be yourself
Own it & have fun!

En natuurlijk de link naar mijn dochter, zij heet Florenthe, we noemen haar vaak Flo. Dus 4FLO.

Xandra van den Donk

X. van den Donk

General Manager Hamilton Bright Sales Management

"Martine heb ik in 2010 leren kennen als een krachtige succesvolle vrouw vol passie, kennis en een duidelijke visie. Haar natuurlijke coaching skills hebben mij gedurende onze jarenlange intensieve samenwerking al bewust gemaakt van de voordelen van authentiek gedrag. Het maakte haar krachtig, waardoor ze succesvol was en veel van haar zakelijke doelen heeft bereikt. 4FLO is dan ook een logische next step in haar carrière. Door haar simpele en doeltreffende aanpak een aanrader voor iedereen die op een energieke en zelfbewuste manier zijn of haar persoonlijke doelen wil bereiken, zoals zij dat zelf al heeft mogen ervaren. Kernwoorden voor de trainingen van 4FLO zijn voor mij: puur, waardevol en volledig."

E. Diekstra

E. Diekstra

Owner Hamilton Bright Group

"Martine is bij Hamilton Bright ''erelid'' geworden en die titel is sinds de oprichting van Hamilton Bright slechts 1 keer eerder vergeven aan een ex-medewerker. Dat is niet zomaar: dat komt omdat Martine Hamilton Bright door haar aderen had stromen. Zeer gepassioneerd werkte Martine iedere dag met de doelstelling voor ogen. Op authentieke wijze verkocht ze Hamilton Bright door oprecht en uit haar hart de boodschap over te brengen. Zij liet zien dat wanneer je volledig achter het product en het bedrijf staat, je onverslaanbaar kunt zijn in je pitch. En dan bereik je je doelstellingen. Zo was Martine voor veel van haar collega's een inspiratiebron en wordt ze nog regelmatig door Hamilton Bright ingezet."

R. Prins

R. Prins

Sales & Marketing Manager Nolet Distillery

"Door haar authentieke gedrag handelt Martine vanuit zichzelf. Ze is open en eerlijk en met ongelooflijk veel energie is geen project of opdracht, hoe uitdagend ook, haar teveel. Mede door haar gedrevenheid en doortastendheid is Martine een bijzonder fijne collega om mee samen te werken omdat zaken echt afgewikkeld en opgelost worden!"

Ken jij jezelf?

Doe snel de authenticiteitstest...

Vul je gegevens in en je komt gelijk in een vragenlijst terecht.
Je ontvangt na het invullen van alle vragen direct jouw resultaat online!