Wat zijn jouw waarden?

Toen aan mij eens werd gevraagd “wat zijn jouw waarden?” weet ik nog dat ik dacht…
Waarden? Weet ik veel. Ik noemde snel wat positieve eigenschappen op. Die wist ik wel.

“Nee, wat zijn jouw waarden?” vroeg die ander nog een keer, diegene concludeerde vervolgens: “Ken jij jezelf eigenlijk wel?”

Pats. Stil. Die kwam binnen. Sprakeloos.
De radars van mijn hersenen werkten op volle toeren. Paniek in mijn hoofd. Mijn wangen kleurden.

Mijn “sales” masker ratelde daarna automatisch en zo veranderde ik moeiteloos het onderwerp. Beter. Weg van mij. ’s Avonds op de bank toch maar eens even Googlen op waarden.

Inmiddels stel ik dezelfde vraag geregeld aan deelnemers tijdens mijn trainingen. En zie ik bij hen hetzelfde gebeuren. Heel flauw herhaal ik ook die tweede opmerking: “Ken jij jezelf?”
Pats. Stil.

Het is een directe, confronterende vraag. En bijna niemand heeft een antwoord.

Waarom is het überhaupt van belang om je waarden te kennen?

Je waarden geven aan waar jij voor staat. Waar jij voor leeft. Waar jij je keuzes op baseert. Waar jij energie van krijgt. Waar jij naar streeft. Waarden zijn jouw drijfveer. Waarden zijn van jou.

Vergelijk het met bedrijven en merken, die hebben ook waarden, dat wat zij willen uitdragen, dat waar zij voor staan..

Je hebt innerlijke waarden en uiterlijke waarden.

Ik streef naar het helder krijgen van de innerlijke waarden.

Hiermee doel ik niet op uiterlijke waarden zoals een functietitel, een salarisschaal, het type auto en je imago. Als uiterlijke waarden je drijfveer zijn. Als dat is wat je wil bereiken. Als je daarvoor elke dag opstaat en je inzet. Dan is de kans groot, dat je bedrogen uitkomt. Want je uiterlijke waarden vervullen niet. Je zal weer een stap verder willen, of groter, of hoger. De vervulling van geluk is zo kortstondig, en dan, dan moet de lat weer hoger. Meer. Meer. Meer. En met meer als doel, bereik je nooit je doel. Want er is altijd meer. Uiterlijke waarden maken niet gelukkig. Dan is het toch best gek dat onze omgeving hierop wel oordeelt. En nog gekker, hoogstwaarschijnlijk was dit in je opvoeding ook een ding. Want veel ouders zijn trots als ze ZIEN hoe goed je het doet, ongeacht hoe je je voelt en wat het je innerlijk heeft gekost.
Als het er aan de buitenkant goed uitziet, dan zal het van binnen ook wel goed gaan. Dan kan het niet anders dat dat je gelukkig bent. En wonderlijk genoeg… dat blijkt niet altijd waar. Tenzij diegene al dat ‘meer’ heeft verworven door zijn innerlijke waarden te volgen en toevallig van hele mooie dingen houdt.

Steeds weer maak ik mee dat iemand zijn innerlijke waarden helemaal niet kent. En zichzelf niet kent. Dat zelfreflectie bestaat uit “wat bezit ik?”

Terug naar de vraag.

Waarom is het überhaupt van belang om je innerlijke waarden te kennen?

Innerlijke waarden zijn waarden waar jij voor staat. Zij geven jouw energie. Gevoel. Groei. Voorbeelden van innerlijke waarden zijn zelfontplooiing, vriendschap, liefde, voldoening, kennis, creativiteit en plezier. En ook het verlangen een bijdrage te leveren aan een groter of maatschappelijk geheel. Innerlijke waarden zorgen ook voor focus. Als je je waarden kent, kan je deze centraal stellen.
Je kernwaarden helpen je keuzes te maken, zij vormen de criteria waarop jij beslissingen kunt nemen. Past dit bij wat jij nastreeft?
Door je innerlijke waarden centraal te stellen zal je een duidelijk beeld krijgen hoe jij je tijd en aandacht wilt verdelen. Namelijk aan datgene dat voor jou van waarde is.

Uit onderzoek (Tim Kasser) is gebleken dat mensen die meer streven naar uiterlijke waarden dan naar innerlijke waarden zich minder energiek en angstiger voelen, zij ervaren minder voldoening. Zij hebben meer hoofdpijn, zijn minder tevreden over hun leven en blijken meer verslavingsgevoelig. Bijzonder toch dat commercials en social media op uiterlijke waarden is gebaseerd? Anderzijds ook logisch, want als je je innerlijke waarden niet kent, vul je je behoeftes automatisch met uiterlijke waarden.

Hoe kom je achter je waarden?

Bij deelnemers van mijn trainingen merk ik dat zij het benoemen van hun waarden lastig vinden. De druk verdwijnt vaak als ik aangeef dat waarden niet vastliggen voor de rest van je leven. Jij groeit, je ontwikkelt, je omgeving verandert. Voel je vrij om je waarden te laten meeveren op de langere termijn.

0 Shares