4flo

Over Martine & 4FLO

Mijn missie

"Een wereld vol onbevangenheid waarin iedereen zichzelf kan, wil én durft te zijn!"

co mentor

Van passie naar professie

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat mijn enthousiasme, inzichten en handige methodieken het verschil maakte voor menig collega, teamlid, klant en medewerker. Zo ontdekte ik mijn goud om mensen "aan" te zetten, dat betekent voor mij energie, lef en drive meegeven. Hoe gaaf is het om dit nu te combineren met mijn kennis over Persoonlijk Leiderschap?

De switch naar het ondernemerschap zorgt dat ik alle focus kan geven aan persoonlijke ontwikkeling, mijn grote passie. Afgelopen jaren heb ik flink geïnvesteerd in trainingen om dit nog beter, toegankelijker en diepgaander te maken.
Er is voor mij momenteel niks zo tof als mijn ervaring, mijn passie, mijn kennis en mijn tools elke dag weer te delen met deelnemers van mijn trainingen.

co mentor

4FLO en het ontstaan van de naam...

De naam 4FLO was snel verzonnen. Flow is het resultaat van KEN JEZELF. BEN JEZELF. LEEF JEZELF.

Niks zweverigs, gewoon een heel concreet resultaat van mijn programma's.
In flow is er harmonie, rust en evenwicht in je leven.
Dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans in je leven.
Daarnaast staat FLO voor mij voor:
Freedom for everyone
Live yourself, know yourself, be yourself
Own it & have fun!

En natuurlijk de link naar mijn dochter, zij heet Florenthe, we noemen haar vaak Flo. Dus 4FLO.

leiderschap

en...

Als je aan mijn vrienden vraagt wie ik ben dan krijg je vast en zeker te horen dat ik gevat ben.

Ik hou van zelfspot en flauwe grappen. Ik ben ook gek op blunders en kan daar echt vreselijk om lachen. De meeste blunders maak ik met spreekwoorden en gezegden. Ik haal echt alles door elkaar of maak er mijn eigen versie van, hilarisch omdat ik 't vaak direct zelf door heb maar dan is het er al uit…

Daarnaast kan je me altijd wakker maken voor een dweilorkest, zo gezellig vind ik dat, daar word ik echt blij van. Net als het wij-gevoel van Oranje-voetbal en Hazes. Een mooie avond in een bruine kroeg is aan mij dan ook goed besteed en dit gooit geregeld (en altijd onverwacht) een weekendplanning in de war. Want ik hou ook van échte gesprekken, eerlijk en met oprechte interesse. En natuurlijk ook van samen sparren, nieuwe ideeën, mijn bierviltjessessie is hierdoor ontstaan en dan sta ik echt aan!

Mijn grootste allergie is het denken in hokjes, dit uit zich doordat ik gelijk afhaak bij domme vooroordelen en aannames. Zoals 'als het duur is of van een merk, dan is het goed.' Dat vind ik zo stom. Net als kleding dat als een setje wordt verkocht. Of dat de verkoopster me een combinatie adviseert, dan ben ik gelijk afgehaakt. 

Verder ga ik liever voor mijn geluk dan voor mijn gelijk. 

Een simpel zinnetje maar met o zo veel effect voor mijn rust. 


Voor duiven op straat maak ik een ommetje, mussen op een terras vind ik vreselijk.

Van knoflook krijg ik buikpijn en van stress ook.

Cappuccino, pannenkoeken en augurken vind ik heerlijk, net als overzicht en balans.


Mijn grootste kick tot nu toe in het ondernemerschap? Al die geweldige mensen met wie ik heb mogen werken en die hun potentie nu leven en natuurlijk toen deze blog viraal ging op LinkedIn. 

persoonlijk 1 op 1 co mentor

1 op 1 Mentoring - Coaching?

Eén van de meest gestelde vragen aan mij is of ik ook 1 op 1 mentoring / coaching doe. In uitzonderlijke gevallen doe ik dit nog.

Voor wie en wanneer dan wel?

"Wanneer" is afhankelijk van mijn agenda. Als ik je co-mentor, ben ik er. Voor de volle 100%. We bellen, mailen, appen, skypen en zien elkaar. Niet op vaste momenten, maar daar waar en wanneer het nodig is.
"Voor wie"? Ik ben een intuïtief persoon dus dit bepaal ik tijdens een vrijblijvende ontmoeting. Dit geldt natuurlijk ook voor jou. Wie zijn dat dan? Alle niveaus, alle types, maten en soorten, van Vice President tot serveerster. En ook voor hen die anderen aansturen, managen, leiden, begeleiden; give it a name! Ik zet je aan. Vertel je de waarheid. Denk mee. Adviseer. Help. Steun. Weet. Lach. En hou van snelheid. Hup Hup en door. Geen stroperige trajecten dus, dan raak ik verveeld. En jij, als het goed is, ook. Ik zie jouw potentie! 

Met onderstaande profielen ontstaan energieke co-mentor schappen.

  • Voor leergierige en (over-)enthousiaste startende leiders deel ik mijn waardevolle ervaring aangevuld met kennis over persoonlijk leiderschap. Ik help je in je ontwikkeling naar authentiek leiderschap zodat je een team creëert dat vlamt van betrokkenheid en enthousiasme en tóch realistisch is!


  • Voor ervaren manager die op een andere manier uitgedaagd willen worden. Zij, die het aandurven om hun Persoonlijk Leiderschap te doorgronden. Zij, die klaar zijn met standaard management trainingen. Zij, die willen bellen op dat ene moment, om even te overleggen over de aanpak. Zij, die het verschil willen maken. Zij, die een volwaardige sparringpartner willen. Zij, die gewoon willen zeggen wat ze denken. Zij, die geen meepraters willen, maar de waarheid. Zij, die hun volledige potentieel willen leven. Kom maar op, ik zet je "aan".

Mentor zijn is iets anders dan coachen. Een mentor denkt inhoudelijk mee, strategisch, persoonlijk en operationeel. Met coaching train ik het anders denken en geef ik inzichten. Deze mix is helemaal mijn ding, het is intensief maar ik ga er van "aan"!
Ik heb het zelf maar de naam co-mentor gegeven :).
Co-mentoring is niet voor iedereen en niet het hele jaar door. 

Pak je kans als je nu iets voelt prikkelen in de trant van... Ja, dit wil ik!