14 Vragen die je jezelf kan stellen als je te weinig tijd hebt
31 maart 2021 
1 min. leestijd

14 Vragen die je jezelf kan stellen als je te weinig tijd hebt

Plannen in je agenda, tijd verdelen. Het is voor velen een ding.

Tijdgebrek

Het mooie van tijd vind ik dat we er allemaal evenveel van hebben in een dag.
Helaas niet in ons leven, maar wel in elke dag.
Geen tijd hebben is dus een smoes, we hebben allemaal evenveel tijd.

Het zou eerlijker zijn om naar jezelf en je omgeving te zeggen als je iets niet doet:
Ik heb wel tijd, maar dit heeft voor mij minder prioriteit.

In plaats van te zeggen: ik heb geen tijd.

Prioriteiten toewijzen geeft focus en maakt het gemakkelijker keuzes te maken.
En denk je nu… “ja maar ik heb verplichtingen die geen prioriteit voor mij hebben maar die er wel zijn”

Of “ik heb zoveel prioriteiten, ik kan de prioriteiten niet meer herschikken”

Ik herken beide situaties en daag mezelf dan uit om eerlijker te zijn naar mezelf.

14 vragen om je taken te herzien voor meer tijd:

 1. Wie legt deze verplichting op?
 2. Ik zelf of een ander?
 3. Van wie moet dit?
 4. Wat levert het mij op?
 5. Wat levert het ons op?
 6. Dien IK dit wel te doen?
 7. Dien ik DIT  wel te doen?
 8. Wil ik dit voor mezelf of wil ik een verwachting invullen die het mij eigenlijk alleen maar moeilijk
  maakt?

De helft van de verplichtingen haalt hierdoor de agenda niet. 😊

En als ik moeite heb met de hoeveelheid prioriteiten op één moment dan probeer ik weer even down to earth te gaan…

 1.  Maak ik mezelf niet te belangrijk?
 2. Tegenover wie wil ik me bewijzen?
 3. Is het echt waar dat ik de enige ben die dit kan doen?
 4. Is het echt waar dat ik dit als beste kan?

Want hoe cool is het als je anderen om hulp vraagt en hen hiermee een kans geeft om jou te helpen?

Dus de vragen die ik mezelf dan stel:

 1. Wie zou me kunnen helpen?
 2. Wie kan dit ook doen en zal daar een bak voldoening uit halen?

ME TIME

En mijn no. 1 prioriteit is:  ME TIME, dat is mijn tijd om op te laden en al die prioriteit

en en verplichtingen met plezier te kunnen doen!

Deze ME TIME prioriteit wint het altijd en daardoor kan ik

mijn wensen in het co-ouderschap, mijn ambitieuze doelen met 4FLO én de vraag voor mantelzorg van mijn moeder inmiddels waarmaken.

Ik gun jou dit ook en wellicht helpt mijn idee over tijd en de vragen die ik mezelf, stel jou ook!

Laat het me weten in de comments als je dit herkent, als je nog meer tips hebt of als dit voor jou waardevol is.

tijdgebrek

#persoonlijkleiderschap #tijd #kenjezelf #tijdsplanning #prioriteiten #verplichtingen #metime #4flo

Over de schrijver
Jarenlang heb ik management functies bekleed bij gerenommeerde bedrijven. In mijn laatste functie was ik verantwoordelijk voor sales. Mijn eigen-wijze manier van sales zorgde voor verbinding en vertrouwen met de klanten. Mijn betrokkenheid, het meedenken en het realiseren van het beloofde resultaat kan ik nu nog persoonlijker neerzetten in mijn eigen bedrijf.In mijn laatste baan ontdekte ik dat mijn enthousiasme, inzichten en handige methodieken het verschil maakte voor menig medewerker, daar ontdekte ik mijn talent om mensen "aan" te zetten. Hoe gaaf is het om dit nu te combineren met mijn kennis over Persoonlijk Leiderschap?The switch naar het ondernemerschap zorgt dat ik alle focus kan geven aan persoonlijke ontwikkeling, mijn grote passie. Afgelopen jaren heb ik flink geïnvesteerd in trainingen om dit nog beter, toegankelijker en diepgaander te maken.De naam 4FLO was snel verzonnen. Flow is het resultaat van KEN JEZELF. BEN JEZELF. LEEF JEZELF.Niks zweverigs, gewoon een heel concreet resultaat van mijn programma's. In flow is er harmonie, rust en evenwicht in je leven. Dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans in je leven. Daarnaast staat het voor mij voor: Freedom for everyone. Live yourself, know yourself, be yourself. Own it & have fun!“Met 4FLO draag ik bij aan een wereld waarin je jezelf kan, wil én durft te zijn! Mijn trainingen zetten jou "aan", geven inzicht en ontwikkelen het lef om te groeien in jouw Persoonlijk Leiderschap. Zodat authentieke onbevangenheid ook voor jou de nieuwe standaard is!”
Reactie plaatsen