#No filter. #No mask
Authenticiteit
Martine Jacobse
Authenticiteit
12/21/2019
2 min
0

#No filter. #No mask

12/21/2019
2 min
0

Is dit het nou?

Wat wil ik nu? Dat waren de vragen die ik mezelf stelde toen ik het écht niet meer wist.

Moe. Niet voldaan. Onrustig. Teleurgesteld. En vooral zoekende.

Achteraf gezien zocht ik naar rust, voldoening en balans.
Op dat moment wist ik niet beter dan de lat weer iets hoger te leggen, dan zou alles wel op zijn plek vallen.

Rust, voldoening en balans had ik niet eens kunnen vinden want ik was vergeten hoe dat voelde. Mijn lichaam sprak alleen nog maar met mij door rugpijn, een stijve nek, misselijkheid, buikpijn en hoofdpijn, een arm zonder kracht, enorme vermoeidheid en tegelijkertijd tomeloze energie. Dit negeerde ik, in plaats daarvan had ik in iedere tas en alle vakjes in mijn auto standaard strips paracetamol en ibuprofen.

masker martine jacobse

Masker

Mijn masker van mijn aanstekelijke enthousiasme gekoppeld met mijn scherpe analyses en moedige daadkracht en een grote mond die graag aan ‘t woord was, was mijn houvast. Ik wist niet beter. Ik kende mezelf niet anders dan dat ik met dat masker op veel gedaan kreeg, veel complimenten ontving, promotie maakte en mensen in beweging kon krijgen.

Zo ontzettend veel zie ik bovenstaande situatie om mee heen. Herken je dat? Mensen die maar gaan en aangeven zo te genieten van alles en ondertussen zie je de leegte, de vertwijfeling en de vermoeidheid in hun ogen.

Let maar eens op. Laat eens een stilte vallen en kijk dan eens in de ogen. Misschien herken je jezelf hier ook wel in. En heb je nu zelf de tranen in je ogen. Van deze waarheid.

Wanneer stoppen we met doorrennen? Met het willen voldoen aan de hoge verwachtingen?

Wanneer starten we met het luisteren naar onszelf? Wat geeft écht energie? Wie zijn de echte fijne mensen waarbij jij jezelf kan zijn? Gewoon zonder make-up bijvoorbeeld? Of zonder je buik te hoeven inhouden? Of gewoon eens een keer niet de vrolijkerd zoals je je normaal voordoet? Bij wie je durft te zeggen wat je echt denkt, vindt en voelt.

Velen denken nu aan hun partner, ouders en/of kinderen. En hoe bekrompen is dat, als je hier over nadenkt? Dat de rest van de wereld je echte ik dus niet mag zien?

Of kan je je echte ik niet meer laten zien? Omdat je die niet meer kent?

Omdat je al zo lang met je maskers leeft dat je niet meer het verschil weet tussen je echte ik en je maskers?

Ken jezelf

Ken Jezelf is mijn boodschap. Stel jezelf weer eens vragen. Zelfreflectie leidt naar de rust, voldoening en balans die wij allemaal zoeken. Zonder zelfreflectie ben je de speelbal van de omstandigheden van je omgeving.

# No Filter. # No Mask.

Wil je gelijk starten? Plaats vanaf nu alleen nog maar berichten zonder filters en maskers op je Social Media. As simple as that…

Wil je meer lezen van mijn visie op persoonlijk Leiderschap? Lees deze blog: Doe maar gek! Dan doe je al gewoon genoeg.
of deze: Perfectionisme. Een kracht of een blokkade? 5 tips voor de perfectionist.

Persoonlijk Leiderschap Martine Jacobse

Reacties
Categorieën