Doe maar gek! Dan doe je al gewoon genoeg.
17 mei 2020 
1 min. leestijd

Doe maar gek! Dan doe je al gewoon genoeg.

Huh? Nee, ik vergis me niet. En jij leest dit goed.

Doe maar gek! Dan doe je al gewoon genoeg.

Voor jou. Voor mij. Voor een ieder. De tijd van in een keurslijf zitten is voorbij.
Je wilt zichtbaar zijn zoals je bent. Wat belemmert je?

Vroeger heb je waarschijnlijk wel eens de omgekeerde versie gehoord:

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Zo hebben we nog al wat overtuigingen ingeprent gekregen die zouden leiden naar een gecontroleerd, succesvol, gelukkig leven.

En wat blijkt?
We ervaren dit nu vaak als belemmeringen.
Ergens in ons hoofd klinkt dat stemmetje.
Veroordelen we onszelf. Veroordelen we een ander. Die gek doet.

Wat is gek eigenlijk?

Gek is voor mij iets anders dan voor jou. Mijn dochter vindt mij gek als ik zing op de fiets. Of als ik even wat danspasjes maak op keiharde heerlijke muziek en haar vriendinnen zijn er bij.
Is zingen op de fiets gek? Is dansen in de woonkamer gek?
Is jezelf zijn dus gek? Voor mij is het in ieder geval niet gek.
Als we het afpellen is het allemaal niet zo gek. Soms is het misschien anders, maar niet gek.

Het anders of andere gedrag noemen we (ja, ik ook) tegenwoordig authentiek zijn.
Jezelf zijn. Persoonlijk Leiderschap. Dan komt er alweer wat ruimte om stapje voor stapje jezelf te laten zien.
Of beter gezegd; stapje voor stapje taboes te doorbreken.
Taboes als egoïsme maar ook rake oordelen als betweter, dom, geldwolf, carrièrejager, hielenlikker te kunnen weerstaan.

“Doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg” gaat voor mij over uit je comfortzone stappen.

Zichtbaar zijn

Het doorbreken van de angst voor het oordeel dat er kan komen als jij zichtbaar bent.
Zichtbaarheid in wie je bent.
Zichtbaarheid in wat je doet.
Zichtbaarheid in wat je denkt
Zichtbaarheid In wat je voelt.

Er is lef, inzet, passie, vertrouwen, doorzettingsvermogen en een groter verlangen nodig om dit te kunnen doorbreken.
Om je angst te doorbreken vrij te durven zijn van de goedkeuring van anderen en te vertrouwen op jezelf.
Om je angst te doorbreken niet begrepen te zullen worden. Of niet geaccepteerd. Of te worden uitgesloten.

Het grotere verlangen is de stip waar je naartoe werkt.
Voor velen is dat harmonie. Rust. Zingeving. Dit zegt je wellicht niet zoveel.
Het tegenovergestelde van deze containerbegrippen is wrijving, onduidelijkheid, onrust, hectiek, stress, doen wat er wordt verwacht.
Dit zegt je wellicht meer.

En daarom zeg ik: Doe maar gek! Dan doe je al gewoon genoeg.

Lees ook mijn BLOG over :Perfectionisme. Een kracht of een blokkade? 5 tips voor de perfectionist.
en het verhaal van Steijn: Waarom een coach je kan helpen, het verhaal van Steijn

Over de schrijver
Jarenlang heb ik management functies bekleed bij gerenommeerde bedrijven. In mijn laatste functie was ik verantwoordelijk voor sales. Mijn eigen-wijze manier van sales zorgde voor verbinding en vertrouwen met de klanten. Mijn betrokkenheid, het meedenken en het realiseren van het beloofde resultaat kan ik nu nog persoonlijker neerzetten in mijn eigen bedrijf.In mijn laatste baan ontdekte ik dat mijn enthousiasme, inzichten en handige methodieken het verschil maakte voor menig medewerker, daar ontdekte ik mijn talent om mensen "aan" te zetten. Hoe gaaf is het om dit nu te combineren met mijn kennis over Persoonlijk Leiderschap?The switch naar het ondernemerschap zorgt dat ik alle focus kan geven aan persoonlijke ontwikkeling, mijn grote passie. Afgelopen jaren heb ik flink geïnvesteerd in trainingen om dit nog beter, toegankelijker en diepgaander te maken.De naam 4FLO was snel verzonnen. Flow is het resultaat van KEN JEZELF. BEN JEZELF. LEEF JEZELF.Niks zweverigs, gewoon een heel concreet resultaat van mijn programma's. In flow is er harmonie, rust en evenwicht in je leven. Dat is het tegenovergestelde van strijd, onrust en disbalans in je leven. Daarnaast staat het voor mij voor: Freedom for everyone. Live yourself, know yourself, be yourself. Own it & have fun!“Met 4FLO draag ik bij aan een wereld waarin je jezelf kan, wil én durft te zijn! Mijn trainingen zetten jou "aan", geven inzicht en ontwikkelen het lef om te groeien in jouw Persoonlijk Leiderschap. Zodat authentieke onbevangenheid ook voor jou de nieuwe standaard is!”
Reactie plaatsen